Stichting Dogs by Merlyn

Stichting Dogs by Merlyn vindt dat elke hond een tweede kans verdient. Merlyn is een geweldige en inspireerde vrouw met een missie. Merlyn is naar Roemenië verhuisd om daar straathonden te redden. Ze zet zich voor de volle 100% in om zoveel mogelijk honden van de straat te halen, ze te steriliseren en een veilige plek te bieden.

Merlyn biedt de honden liefde, eten, drinken, goede medische zorg en onderdak. Ze houdt met heel haar hart van haar honden, maar ook van haar minimalistische bestaan. Zoals ze zelf altijd zegt: “het draait om de honden en niet om mij”. De honden worden vervolgens geplaatst bij gezinnen in Nederland, België en Duitsland. Dat geeft Merlyn weer ruimte om nieuwe straathonden een tweede kans te bieden. Meer informatie over de adoptieprocedure staat hier.

De dieren leven bij Merlyn in roedelverband en dus niet in hokjes of kennels. Ze mogen kiezen waar ze slapen: sommigen liggen in de nacht graag binnen en sommigen blijven juist graag buiten. Overdag zien we dat de meeste honden buiten leven: ze spelen in de zwemvijver, ze rennen over het terrein, spelen met de speeltjes of relaxen op een van de vele schaduwplekken.

De honden kunnen de hele dag eten en vers drinkwater drinken wanneer ze willen. Onder begeleiding van Merlyn leven ze samen met varkens, geiten, kippen en katten. Er heerst een oase aan rust en er is heel veel liefde en vertrouwen. Niets moet alles mag!

De visie van Merlyn klinkt door in haar doen en laten. Ze creëert graag zelf spullen, maar houdt er ook van oude spullen te hergebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het timmeren van een onderdak van oude pallets. Ze werkt graag met robuuste materialen zoals autobanden, oude tonnen en er staat zelfs een tof aangepast autowrak als schuilplek! Door deze manier van werken draait ze elke euro twee keer om en draagt ze bij aan hergebruik en duurzaamheid. Hierdoor krijgen niet alleen honden, maar ook materialen een tweede kans.

Wil jij Stichting Dogs by Merlyn steunen? Dat kan! Met een VIP Dierenbox lever je een financiële bijdrage, maar je kunt ook direct spullen of geld doneren. Meer informatie over hoe je kunt helpen staat hier.